Na dětském oddělení jsme vybudovali dva nové nadstandardní pokoje pro matku a dítě

Na dětském oddělení jsme vybudovali dva nové nadstandardní pokoje pro matku a dítě

Slavnostním otevřením dne 10. března 2017 byla na dětském oddělení litoměřické nemocnice v pavilonu B ve 4. nadzemním podlaží dovršena rekonstrukce dvou pokojů pro dítě a jeho doprovod. Úpravy se dotkly nejen sociálního zařízení těchto pokojů, ale zcela nové je také jejich vnitřní vybavení včetně zcela nových moderních lůžek.

„Na sociálním zařízení, které je součástí těchto pokojů, byly vyměněny jak všechny rozvody, tak i vzduchotechnika,  podhledy, osvětlení, obklady a zařizovací předměty,“ popsal rozsah prací Miroslav Janošík, vedoucí oddělení rozvoje a doplnil, že v obou pokojích došlo k úpravám stěn, bylo nově vymalováno, prostory byly dekorovány tapetami s dětským motivem, byly obnoveny veškeré nátěry, vyměněna podlahová krytina a osvětlení a byl zakoupen nový nábytek. Pokoje jsou dále vybaveny chladničkou, varnou konvicí, televizí či vysokorychlostním internetem.

V rámci rekonstrukce dvou pokojů se sociálním zařízením, které budou nabízeny jako nadstandardní, byla na dětském oddělení litoměřické nemocnice v nedávné době realizována i modernizace jednoho standardního pokoje určeného pro dvě hospitalizované děti a dvě dospělé doprovázející osoby.

„Dětem bych přál, aby do nemocnice vůbec nemusely. Ale když už je to třeba, tak mě těší, že jim nemocnice může nabídnout prostory, které jsou veselé a barevné, ve kterých se dětští pacienti mohou cítit dobře,“ zhodnotil výsledek rekonstrukce starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč u příležitosti slavnostního představení nových pokojů.

Rekonstrukce všech tří pokojů na dětském oddělení si vyžádala investici ve výši téměř 440 tisíc korun. Na tuto investiční akci, jejímž realizátorem byla ve stavební části firma Herstav a dodavatelem dřevěných atypických prvků byla firma Gertahaus, přispěl částkou 250 tisíc korun odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice. Na zbytek celkové investované částky byly použity prostředky z finančních darů několika dárců. Lůžka byla zakoupena díky dotaci Krajského úřadu Ústeckého kraje s názvem „Podpora zvýšení komfortu pacientů při poskytování akutní lůžkové péče“.

Rekonstrukce byla realizována podle architektonického návrhu Ing. arch. Nadi Richterové. (nk)

Vloženo: 10. 3. 2017

foto1.jpg

Nové pokoje navrhla ing arch. Richterová.

foto4.jpg

Pokoje jsou, stejně jako celé oddělení, vybaveny moderními polohovatelnými lůžky.

foto3.jpg

Pokoje jsou vyvedeny ve veselých barvách.

foto2.jpg

Rekonstrukce byla činěna s ohledem na děti.

foto6.jpg

Nové pokoje mají zrekonstruovaná i sociální zařízení.

foto7.jpg

Pokoje jsou vybaveny i lednicí a rychlovarnou konvicí.

foto5.jpg

Zrekonstruované pokoje si prohlédli zástupce zřizovatele i sponzorů.

foto8.jpg

Starosta Chlupáč rekonstrukci ocenil.

foto9.jpg

Dětem i jejich doprovodu se nové pokoje líbí.

Tvůrce webu:
Tvůrce webu
Webdesign:
Webdesign
close