Pavilon B rozkvetl, ambulance i čekárny změnily od základů svoji tvář

Pavilon B rozkvetl, ambulance i čekárny změnily od základů svoji tvář

Slavnostním otevřením byla dne 8. června 2016 dovršena zhruba půlroční rekonstrukce několika ordinací a čekáren v prvním nadzemním podlaží pavilonu B Městské nemocnice v Litoměřicích. Zcela nového kabátu se tak dočkaly odběrová místnost a ORL ambulance, v rámci které navíc vznikla další zcela nová vyšetřovna. Zásadních změn dostály také dvě zde umístěné společné čekárny a zcela nová jsou i sociální zařízení pro veřejnost a pro zaměstnance nemocnice.

„Dětský pavilon byl postaven a dán do provozu v roce 1993. Přes dvacet let bylo jeho první nadzemní podlaží využíváno jako speciální ambulance pro děti i dospělé. Prostory, kterými každý den projde až 200 pacientů, však již nesplňovaly dispoziční a provozní představy nemocnice. Navíc i sociální zařízení bylo, z dnešního pohledu, stísněné a v poměrně špatném technickém stavu,“ uvedl pozadí celé investiční akce Miroslav Janošík, vedoucí oddělení rozvoje, zdravotnické techniky a veřejných zakázek litoměřické nemocnice.

Stavební práce byly zahájeny dispozičními změnami odběrové místností a vyšetřoven ORL, vyměněna byla velká část rozvodů vody, kanalizace, elektro a slaboproudu. V celém rozsahu došlo k opravě povrchů stěn, výměně podhledů včetně integrovaného osvětlení a nových podlahových krytin. Pro osvětlení chodeb a čekáren je použito LED diod, které představují významný zdroj úspor. Podlahová krytina je ze speciálního PVC, stěny zčásti zdobí obrazové tapety. Vyšetřovny a čekárny byly vybaveny novým nábytkem. Modernizace výrazně zasáhla i sociální zařízení pro pacienty a zaměstnance. Nově bylo vytvořeno WC pro vozíčkáře.

„Vše jsme zvládli při zachování provozu. Odběrová místnost a ORL ambulance byly sice přestěhovány do náhradních prostor, ale ostatní zde působící pracoviště pracovala dle obvyklého harmonogramu. Proto téměř všechny rekonstrukční práce probíhaly mimo ordinační doby, převážně v odpoledních hodinách a o sobotách a nedělích. Samozřejmě jsme si vědomi toho, že i tak to nebylo pro pacienty a personál fungujících ambulancí vůbec jednoduché a že zde byla řada omezení spojených s diskomfortem. Věřím ale, že výsledná podoba této rekonstrukce tato dočasná negativa vyvážila,“ dodal závěrem spolu s poděkováním všem za trpělivost Radek Lončák, předseda Správní rady nemocnice.

„Jsem rád, že jsme v nemocnici v krátké době již poněkolikáté u příležitosti vylepšení jejího prostředí. Řešení je to vzdušné, moderní a velmi příjemné. Jsem si jistý, že se zde pacientům, ale také personálu bude líbit,“ zhodnotil rekonstrukci starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Celkové náklady na stavební práce dosáhly téměř 2,5 mil. Kč, náklady na vnitřní vybavení cca 700 tisíc Kč. Vše bylo hrazeno z rozpočtu nemocnice. Celá akce byla realizována podle architektonického návrhu Ing. arch. Nadi Richterové. (nk, mj)

Vloženo: 9. 6. 2016

foto1.jpg

Slavnostního otevření se mj. zúčastnili také starosta Ladislav Chlupáč, Renata Jurková,...

foto2.jpg

Čekárny jsou provedeny v teplých tónech.

foto5.jpg
foto3.jpg

Velkých změn, a to i dispozičních, se dočkala i odběrová místnost.

foto4.jpg

Otevření se zúčastnil také Miroslav Jiránek (vlevo), předseda dozorčí rady nemocnice.

foto6.jpg

Úpravy proběhly i v prostorách dětské pohotovosti.

Tvůrce webu:
Tvůrce webu
Webdesign:
Webdesign
close